За нас

Велоклуб „Устрем“ е създаден през 2008 г. като наследник на неформална група съществуваща от 2003 г. От 2004 г. насам, развива масовия велосипеден спорт, организира състезания, походи, веломаратони и обучения, участва активно в обществения живот на града по теми свързани с градската среда и велотранспорта.

През последните години Велоклуб „Устрем“ е организирал най-големите и атрактивни велосъбития в града:

 1. Велофест Устрем 2012 и Велофест Устрем 2013– най-масовото велосипедно събитие във Варна, което се очертава като традиционно събитие.
 2. Проект „Велоразвитие 2012“ към Община Варна в рамките, на което се проведе велошкола, маркиране на вело маршрута Варна-Прилеп.
 3. Участие в младежкия фестивал Фън Сити със състезание по траял и прожекция на филми на велосипедна тематика.
 4. Участие в Конференция по градска мобилност, проведена през м. Април 2011 г. в гр. Варна с доклад.
 5. Скокове на надуваема възглавница
 6. Ежемесечни велошествия
 7. Ежегодни, организирани изкачвания на връх Ботев от 2009 г. до сега.
 8. Традиционен многодневен поход в „Чудният изток на Стара планина“ – 2011, 2012, 2013
 9. Участие в Национален веломаратон „Безопасно колоездене“ като партньори.
 10. Над 40 велоизлета за велосипедисти на различни нива, включително и за напълно начинаещи в околностите на Варна само през 2011 г.

Клубът има понастоящем 13 редовни членове, повечето на възраст 20-35 години, с опит в организирането и провеждането на велосъбития.

9 thoughts on “За нас

 1. Валерия Симеонова

  Здравейте,

  Виждам, че няма данни за чешмата „Св.Марина“, намира се близо до чешма Илинден. Стига се до там като тръгнето от Кауфланд (бул. Република 55) нагоре. Непосредствено под нея, на пътя има бензиностанция, а от бензиностанцията има една „вътрешна пътека“. Като се тръгне по нея е на неповече от 5-10 минути пеша.

  Искрени поздрави и успех в начинанието !
  Валерия Симеонова

  • Здравейте, благодарим за пожеланията 🙂 В началото поставената информация в сайта е само за изследваните по проекта чешми. В бъдеще ще сложим информация и за чешмите, които знаем, но не са изследвани.

 2. Ники Илиев

  Водата на чешмата “Св.Марина” е НЕГОДНА за пиене а същото се отнася и за близката чешма Илинден.Но…..това е така защото изворите не са там където са чешмите /на около стотина метра разстояние са/ и водата идва по замърсени и непочистени тръби а на места по открито каменно корито с водорасли и животинки.Ако се напълни вода за проба директно от извора може да се окаже ч водата е годна за пиене.Тогава ще се знае дали си струва прокарване на нов тръба до чешмите за да могат хората да си пълнят вода.

  • Както си личи и от приложената таблица водата от чешма Илинден не отговаря на изискванията за постоянна употреба. За да се провери водата от източника най-лесния вариант е месните хора да съберат пари за ново излседване на водата (77 лв.) да се вземе стерилен съд от РИОКОЗ и пробата да се предаде за изследване не по-късно от 2 часа след вземането на пробата.

 3. ЛИДИЯ МАТЕЕВА

  Здравейте,
  бих искала да разбера имате ли някакви данни за чешмата,която се намира след Побити камъни -в близост до едно военно поделение е.От тази чашма пълнят вода най вероятно стотици варненци с бъбречни заболявания.В това число и аз.
  С поздрав-Л.Матеева

  • Чешмата, за която става дума е Карабунар и не е била изслдвана в рамките на проекта.За нея имаме данни, че заради близко намираща се ферма водата е станала негодна за пиене, и въпреки това хората я ползват.

 4. jojo

  Zdraveite izvinyavam se za pravopisa no nyamam kirilica.Interesuvame vodata ot seimen cheshma stava li za piene mestnost starite lozya.I kain punar osenovo aladjata.Blagodarya predvaritelno.

  • Здравей, дай координати на въпросните чешми, защото май тези конкретно не са включени в сайта. На този етап неможем да дадем информация за това дали други чешми извън тези в сайта са годни или не, защото по проекта за създаването на сайта успяхме да изследваме само тези чешми. Надяваме се община Варна да отпусне пак средства за нови изследвания, но нищо неможем да обещаем.

 5. Иван Попов- barin

  Здравейте. Само тук виждам място, където мога да пусна връзка( линк) към моите теми от blog.bg за чешмите около Варна:
  http://barin.blog.bg/turizam/2017/02/10/cheshmite-okolo-varna-chast-pyrva.1509009
  http://barin.blog.bg/turizam/2017/02/11/cheshmite-okolo-varna-chast-vtora.1509175
  http://barin.blog.bg/turizam/2017/02/12/cheshmite-okolo-varna-chast-treta.1509419
  http://barin.blog.bg/turizam/2017/02/13/cheshmite-okolo-varna-chast-chetvyrta.1509641
  Ако администраторът може да ги постави на друго подходящо място, да го направи. Поздрави за положения труд на Здравко и останалите от екипа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>